2021-04-17 Betuwe

17 - 19 april 2021 Betuwe

Zaterdag, 17 april
Ons geplande weekend naar de Betuwe dreigde bijna in het water te vallen. Ik had vrijdags nog veel last van de de vaccinatieprik. Maar ‘s-avonds knapte ik gelukkig snel op.
We vertrokken mooi op tijd vanuit Lemmer richting Deil waar we camping De Kijfakker hadden gereserveerd. Het weer werd richting het Zuiden steeds beter, dus het beloofde mooie tochtjes in de bloeiende Betuwe te worden.
Na de lunch op de camping de fietsen gepakt en op weg. Onderweg inderdaad veel fruitbomen in bloei. Onderweg nog een lekkere koffie met heerlijke zelfgebakken cake op Landgoed Mariënwaerdt genuttigd. 

32 km
Mooi plekje op de camping
Landgoed Mariënwaerdt
Met het pontje de Linge oversteken

Zondag, 18 april
Ook vandaag weer prachtig fietsweer. Knooppuntenroute van ongeveer 40 km uitgezet richting de Waal. Het is hier heerlijk fietsen. Vooral op de Waaldijk is het prachtig, jammer dat de auto’s hier voorbij racen. Maar ja, de dijken zijn vaak te smal om er een vrij liggend fietspad aan te leggen.
In het mooie stadje Buren was het een drukte van belang. Bij een restaurantje koffie en een stuk gebak besteld en buiten verorberd. Het leven is zo slecht nog niet. Vanaf Buren was het nog maar een kort stukje terug naar de camping.

40 km

Maandag, 19 april
Na het ontbijt ruimen we rustig op en vertrekken we weer naar huis. Het was weer een gezellig weekend en we hebben lekker gefietst in een prachtige omgeving. De Betuwe is in het vroege voorjaar zeker de moeite waard. We komen hier vast nog eens terug.

Cor, 6 juli 2021