2021-04-26 Weerribben

26 en 27 april 2021 Weerribben

Maandag, 26 april
Een extra vrije dag (Koningsdag), mooi weer, dus er maar twee dagen op uit naar de Weerribben. We hebben, vanwege de te verwachten drukte, een camping gereserveerd. Het is De Kluft in Ossenzijl geworden. Grote camping aan het water. Achteraf hadden we niet hoeven te reserveren. Onderweg hebben we heel wat campings en camperplaatsen gezien waar plek zat was. Maar goed, De Kluft is wel fraai gelegen en we hebben een mooi plekje gekregen.
Vandaag fietsen we de knooppuntenroute “Rondje Nederland”, die ons veel van de Weerribben laat zien. Het is een tocht van ruim 50 km geworden.
Onderweg hebben nog van een wijntje en portie bitterballen bij de trouwlocatie van Ellen in Dwarsgracht genoten.

ruim 50 km

Dinsdag, 27 april
Vandaag is het Koningsdag. Het is geen stralend mooi weer, maar in ieder geval blijft het droog. We stippelen een knooppuntenroute uit van 32 km. Daarna pakken we de camper in en parkeren hem op het nabij gelegen parkeerterrein van NP Weerribben. Vandaar uit gaan we fietsen richting Friesland.
Onderweg scoren we nog een Oranje tompouce in Oldemarkt. Rond 4 uur zijn we terug op het parkeerterrein en gaat de camper weer huiswaarts.

Cor, 6 juli 2021

32 km
Op handkracht steken we de Tjonger over naar Oldemarkt
Toch nog een Oranje tompouce