2021-10-16 Moezel

16 - 23 oktober 2021 Moezel

Za 16 oktober
We vertrekken op tijd naar camping De Rijnstrangen in Aerdt (Ge). Het is frisjes, maar de zon schijnt, dus maken we een fietstocht in de omgeving.

Zo 17 oktober
Op tijd op en Duitsland in. De overnachting is aan de Rijn, camping Goldene Meile. Fraai gelegen camping waar je de schepen mooi ziet varen op de Rijn.

Ma 18 oktober
We zoeken een mooie route die langs de Moezel loopt en rijden naar camping Holländischer Hof in Senheim. Een glaasje wijn op een terras, wat wandelen door het dorpje.
Het is een prachtige camping, dus blijven we hier twee nachten.

Senheim

Di 19 oktober
Vandaag gaan we een stukje fietsen langs de Moezel. Hert is nog wat nevelig als we vertrekken, maar de zon breekt later door.
We stoppen in het bekende plaatsje Cochem. Erg toeristisch maar wel zo’n echt Moezelstadje. Uiteraard slaan we wat wijn in. Eind van de middag fietsen we langs de andere kant van de Moezel weer terug.

Cochem

Wo 20 oktober
We rijden wat landinwaarts naar Mörsdorf waar we de hangbrug Geierlay bezoeken.
Stukje wandelen vanuit het dorpje. In verband met corona is het éénrichtingsverkeer op de brug. Na de passage over de brug maken we een wandeling van zo’n 4 kilometer terug naar het dorpje. Daar eten we patat met curryworst en rijden daarna naar een camping in Pünderich aan de Moezel.

Do 21 oktober
Vandaag rijden we langs de Moezel en gaan Luxemburg in. Hele mooie rit die eindigt in Berdorf waar we op de camperplaats bij camping Martbusch overnachten.
‘s-Avonds lekker eten in het achter de camper gelegen restaurant.

Vrij 22 oktober
Het was goed koud vannacht, dus bij het opstaan kachel aan. Ellen gaat op de fiets broodjes halen in het dorp.
Ze komt met de fiets aan de hand strompelend terug bij de camper. Ze is bij het terugrijden vanaf de helling uitgegleden op een bevroren stukje van de straat. Ze heeft een kapotte knie die behoorlijk pijnlijk is.
We besluiten niet nog een nacht te blijven, maar terug te gaan naar Nederland. We gaan naar de ons bekende camperplaats in Schijndel zodat we ook langs Lacros kunnen om te bekijken of de fiets gerepareerd kan worden. Door files rond Eindhoven lukt het ons niet op tijd in Schijndel te zijn. Maar gelukkig is Lacros ook zaterdag open.

Za 23 oktober
Vanmorgen even langs Lacros. Ze kunnen de fiets wel repareren. We rijden nog even langs De Wit en vergapen ons aan alle kampeerspullen daar. Daarna de fiets weer ophalen en dan weer terug naar huis.
We hebben een prachtige tijd langs de Moezel beleefd. Jammer dat het op het eind een beetje ongelukkig uitviel voor Ellen.