2021-07-09 Limburg en Brabant

9 - 22 juli 2021 Zuid Limburg en Brabant

Zondag 9 juli vertrekken we naar Arcen. Daar gaan we langs Sita en Durk die daar in een huisje verblijven. We o vernachten op een minicamping in de buurt.
De volgende dag gaan we naar ons eerste reisdoel: camping ’t Gasthoes in Bemelen. Ondanks dat het af en toe regent, kunnen ‘s-middags nog een lekkere fietstocht maken.
De dagen daarna regent het hele dagen en moeten we ons binnen vermaken. De Geul stroomt over en de twee andere reisdoelen voor de vakantie worden gesloten. Dat zijn Het Zinkviooltje in Epen en De Gronselerput in Wijlre. Gelukkig mogen we een paar dagen langer op ’t Gasthoes blijven. We zitten op de berg, dus geen last van de overstromingen.
Later in de week wordt het droger en zakt de Geul, zodat we nog 2 dagen een mooie fietstocht kunnen maken. Onderweg zien we overal de ellende die de wateroverlast teweeg heeft gebracht.

Bemelen
Camping 't Gasthoes
Gulpen
Valkenburg
Op de grens met België
Hop planten voor Gulpener bier
de Geul
de Maas
Maastricht

We besluiten zondag de 16e de rest van de vakantie door te brengen op camping Morgenrood in Oisterwijk. Het weer is inmiddels een stuk beter geworden zodat we elke dag een lekker stuk kunnen fietsen.
Donderdag de 22e vertrekken we weer naar huis. Ondanks het slechte weer in de eerste week hebben we toch genoten.

Camping Morgenrood
Lekkers van Robért
Fusilladeplaats Vught
Den Bosch