2021-05-28 Scharnegoutum en Joure

28 - 30 mei 2021 Weekend Scharnegoutum en Joure

Vrijdag, 28 mei
Rond half 5 vertrekken we met de boot naar Scharnegoutum waar we tegen 7 uur aanleggen aan de Marrekritesteiger. Er liggen meer boten, want de weersvoorspelling voor het weekend is droog en zonnig.
Na het eten nog een spelletje yahtzee en dan naar bed.

Zaterdag,29 mei
Heerlijk uitgeslapen, lekker ontbeten en daarna de fietsen van boord.
We fietsen een knooppuntenroute die ons langs de Zwette en Raerd voert. In Raerd geef ik de kat van Sita wat eten. Daarna richting Irnsum en langs het Prinses Margrietkanaal richting Sneek. Onderweg koffie en een tosti bij jachthaven Sneekerhof in Terzoolsterzijl.
Als we weer terug zijn in Scharnegoutum, vertrekken we met de boot naar Joure. Als we Joure binnen varen zie we al dat het behoorlijk druk is met bootjes. Maar voor ons scheepje is nog een mooi plekje lang de graswal. We lopen naar het dorp en doen boodschappen bij AH. Vanavond barbecue op de Cobb.

32 km

Zondag, 30 mei
Na het ontbijt zetten we een knooppuntenroute uit De route loopt grotendeels om de Goïngarijpster Poelen en het Sneekermeer. Voorbij Terhorne nemen we een lekker ijsje bij de ijsboerderij. In Sneek nuttigen we een late lunch bij Lokaal 55, mooi gelegen aan de Houkesloot. Daarna is het nog een kleine 10 km fietsen naar Joure.
Tegen 4 uur zijn we weer bij de boot en een kleine 2 uur later thuis in Akkrum.
Een heerlijk weekend met de boot weg en op de fiets mooi in de omgeving gefietst.

Cor, 8 juli 2021

43,6 km
Dompsluis