2020-08-14 Vilsteren

14 - 16 augustus 2020 Vilsteren

Vrijdag aan het eind van de middag is Ellen er, en rijden we met de camper naar Vilsteren. We staan dit weekend op camping De Stuwe die mooi aan de Overijsselse Vecht ligt.
De camping wordt gerund door twee -al op leeftijd zijnde- broers. De meest gevatte leidt ons rond en laat wat plekjes zien. We komen terecht op het, volgens hem, allermooiste plekje. En dat is het, vanaf de camper hebben we een prachtig uitzicht op de weilanden en de Overijsselse Vecht. We kunnen de bootjes zien varen.

Zaterdagmorgen, na het ontbijt,  gaan de wandelschoenen aan voor een wandeling in de omgeving aan de overkant van de Vecht. Onderweg lunchen we met de meegenomen broodjes. Het is heerlijk zonnig weer. Onderweg pakken we ook nog even een terras voor koffie met gebak. Dat wandelen we er wel weer uit….

Zondagmorgen staan we -voor ons doen- op tijd op. We willen nog een wandeling maken voor we weer naar huis vertrekken. We steken de Vecht weer over en de wandeling voert ons grotendeels over het landgoed Vilsteren. Mooie paadjes met vergezichten. Op de terugtocht blijven we nog een tijd bij de sluis zitten om het schutten te bekijken. Er varen hier nog redelijk wat bootjes.

Na de wandeling pakken we de camper in en vertrekken weer naar Akkrum.
Een heerlijk weekend gehad op een camping en in een omgeving die de moeite waard is nog eens te bezoeken.

Cor, 25-11-2020