2020-11-10 Hattem

10 t/m 12 november 2020 Hattem

Doordeweekse 3-daagse met de camper naar Hattem. Wat wandelen en fietsen langs de IJssel. Campings in de buurt zijn al gesloten, maar er is een mooie camperplaats in Hattem.
Dinsdagmorgen , bij vertrek, is het nog redelijk nevelig richting Zwolle. In Zwolle even een bezoek gebracht aan de truckwash om de camper te laten wassen. Werd hoog tijd. Daarna naar Hattem. Als ik de IJssel oversteek wordt de mist alleen maar dikker. In Hattem een parkeerplaats opgezocht en wat boodschappen in de stille en verlaten stad gedaan. Mooi stadje, jammer dat het zo mistig is. In de camper de vers gekochte broodjes gesmeerd en genuttigd met een lekker bakje koffie.

Rond 13:30 naar de camperplaats gereden en ingecheckt. Tijd voor een wandeling. Thuis had ik al een mooi geocache rondje voorbereid: Rondje pontje, totaal 7 caches. 

Aanleg voetveer naar Zwolle
Op de mistige IJssel doemt een schip op

Aardige wandeling van zo’n 6 km. langs de IJssel en jachthaven gemaakt. De overkant van de IJssel was niet te zien.
Terug in de camper koffie gezet en één van de heerlijke door de bakker gemaakte muffins genuttigd.
‘s-Avonds (van huis meegenomen) rode koolstamp met draadjesvlees gegeten. Verder de avond doorgebracht met TV kijken.

Woensdagmorgen lekker uitgeslapen. De mist was gelukkig weggetrokken en het was ook nog droog. Mooi weer voor een fietstocht van 42 km, langs de IJssel naar Kampen v.v. De knooppunten had ik al voorbereid en in de GPS gezet.
Het was heerlijk fietsen op de dijk, mooie uitzichten op het landschap.

Zalk
Kampen
De IJssel overgestoken
Even buiten IJsselmuiden
Zicht op Kampen

In Kampen kwam zelf het zonnetje er even bij. Zo te zien een mooie stad. Nog nooit bezocht, maar dat ga ik zeker nog eens doen. De IJssel overgestoken en langs de andere kant terug richting Zwolle.  Net voorbij IJsselmuiden bij een bank gestopt om wat te eten en van het uitzicht te genieten. In Zwolle de IJssel weer overgestoken via het fietspad langs de Flevo-spoorlijn en terug naar Hattem.
Mooie fietstocht die zeker in het voorjaar of zomer overgedaan wordt. Dan ook wat tijd inruimen om Kampen te bezoeken.

In de camper een bakje koffie gezet en wat gelezen. Als avondeten de van huis meegenomen bami verorberd. Daarna de avond doorgebracht met TV kijken.

Donderdagmorgen wakker geworden met regen. Rustig ontbeten, afgewassen en opgeruimd. Tegen 11 uur naar huis gereden.

Cor, 16-11-2020